Potrzebuję jakichś słuchawek do laptopa, głównie do filmów i rozmów na Teams. Nie chcę wydawać fortuny, ale zależy mi na wygodzie i przyzwoitej jakości dźwięku. Widziałem że są modele na USB i jack 3.5mm, nie wiem co lepsze. Macie jakieś sprawdzone propozycje? Zależy mi też na mikrofonie, bo czasem rozmawiam przez Skype. Dzięki :)
Jakie słuchawki kupić do laptopa?
Miałem podobny dylemat, ale dalej nie wybrałem, odświeżam wątek
Z mojego doświadczenia modele przewodowe na jack, np. Audio-Technica ATH-M40X, oferują lepszą jakość dźwięku niż tanie USB. Jeśli potrzebujesz też mikrofonu, Logitech H390 z USB jest prostym rozwiązaniem plug&play i ma całkiem przyzwoity mic. Zwróć uwagę na komfort – słuchawki z piankową pianką będą bardziej wygodne przy dłuższym używaniu
Laptopowe gniazdo jack TRRS pozwala na podłączenie słuchawek z mic bez adaptera. Słuchawki USB dają za to DSP na pokładzie, co czasem poprawia jakość mikrofonu i dźwięku, ale zajmują port USB
Nie wiem czy dobry pomysł, ale może BT + adapter do laptopa by się sprawdziło, tylko latencja może być problemem
Weź Senki HD 280 Pro i spokój
Wydaje mi się, że słuchawki USB-C od Anker mogą mieć lepszy mic, ale nie jestem pewien co do jakości dźwięku
Fajne pytanie, sam szukam czegoś w podobnym budżecie, więc też czekam na rady
Miałem raz chińskie za 50 zł i padły po tygodniu. Teraz używam JBL Quantum 400 i jest naprawdę ok
Philips Fidelio X2HR mam od roku – wygodne i super dźwięk, ale używam zewnętrznego mic ponieważ oryginalny jest słaby
Ja bym brał Philips SHP9500 – dobre i tanie
U mnie spoko sprawdziły się Sony WH-CH510. Dźwięk ok jak za takie pieniądze
Też się zastanawiam nad słuchawkami do laptopa, będę obserwować temat
Jeśli chcesz wyrwać naprawdę dobrą jakość, poszukaj słuchawek półotwartych z oddzielnym mikrofonem (np. ModMic). To trochę droższe, ale sound i mic mają osobno
HyperX Cloud Stinger – jack 3.5mm, wygoda niezła, mic ok, cena rozsądna. U mnie leżą od pół roku i nic się nie zepsuło