Szukam monitora z wbudowanym tunerem TV, bo w pokoju nie chcę mieć dużego telewizora i oddzielnego dekodera. Zastanawiam się nad kilkoma modelami, ale mam mętlik w głowie. Ktoś może używa czegoś takiego i ma jakieś spostrzeżenia? Ważne, żeby pilot działał bez opóźnień i menu było czytelne. Nie chcę kombinować z zewnętrznymi boxami. Doradźcie coś, najlepiej modele i wasze opinie 🙂
Potrzebuję monitora z wbudowanym tunerem TV – macie jakieś propozycje?
Zamontowałem Lenovo L24i-30 z tunerem – do oglądania newsów spoko, ale do grania słaby input lag.
może jeszcze poczekaj na jakieś promocje
Też się nad tym zastanawiam.
chyba weźmę Philipsa, bardzo się chwali
Ktoś może polecić jakieś mniej znane marki?
Samsung Smart Monitor M7 ma tuner i smart TV. Obraz 4K, pilot dobrze leży w dłoni, ale trochę drogi.
Z czystym sumieniem mogę polecić Philips 243V7QDSB z tunerem DVB-T2/C. Obraz niezły, pilot standardowy, menu intuicyjne. Tylko pamiętaj, że głośniki są raczej podstawowe.
wydaje mi się że trudniej znaleźć tani monitor z tunerem, ale może się mylę
Może ktoś ma porównanie LG vs Samsung w tej kwestii?
ciekawe czemu tak mało monitorów z tunerem jest w sklepach
chyba większość modeli korzysta z DVB-T2, ale dokładnie nie jestem pewien
ja tylko oglądam live, więc nie potrzebuję nagrywania
Jeśli budżet do 1000 zł, to Music Angel MA-2410 też ma tuner i całkiem przyzwoitą matrycę VA.
Testowałem AOC U27TV i działa całkiem spoko, a kolorystyka fajna. Jedyny minus to brak HDR.
ja brałbym 27 cali min
Ja nagrywam na USB z Samsunga, działa całkiem stabilnie, sprawdź czy twój monitor ma opcję PVR.
ja bym szukał czegoś od LG, ogólnie są ok
Kupiłem LG 27TN600S i jestem zadowolony, tuner śmiga bez zastrzeżeń. Tylko stoi trochę większy od standardowego monitora.
Monitor Philips 245E1S ma w zestawie pilot i obsługuje wszystkie standardy. Plus za 4 ms czas reakcji.