Złożyłem PIT-37 pod koniec kwietnia i dalej nie widzę zwrotu na koncie. Słyszałem, że urząd ma 45 dni, ale już minęło dobre półtora miesiąca. Ktoś tu dostał już pieniądze? Jak długo wam czekaliście na przelew? Może coś jest nie tak, bo pierwszy raz tak długo to trwa.
Kto już dostał zwrot podatku?
Z tego co pamiętam, jeśli wysłałeś PIT elektronicznie, urząd ma 45 dni na przelew. W przypadku papierowych deklaracji może to trwać do 3 miesięcy. Sprawdź status w e-Urzędzie Skarbowym albo zadzwoń na infolinię, czasem opóźnienie wynika z dodatkowej weryfikacji.
Ja wysłałem PIT-37 w kwietniu i dostałem zwrot dopiero w lipcu, musiałem trochę dzwonić zanim w ogóle ruszyło.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba można też zajrzeć w ePUAP żeby sprawdzić status?
Wydaje mi się, że jak masz jakieś zaległości podatkowe to mogą wstrzymać zwrot, ale nie jestem ekspertem.
Generalnie większość ludzi tu pisze, że trwa to od 30 do 45 dni i tyle, ja bym jeszcze dał parę dni.
Podbijam, też czekam od miesiąca i zero ruchu.
Zauważyłem, że jeśli wpiszesz źle numer konta, to zwrot po prostu nie przychodzi. Sprawdź formularz jeszcze raz i popraw ewentualne literówki.
U mnie przyszło w 30 dni roboczych, bez żadnych problemów.
Ja bym dzwonił do skarbówki i pytał o status deklaracji.