Od kilku tygodni zauważyłem, że mam ciągłe dzwonienie w uszach i trochę to męczące. Najpierw myślałem, że to od hałasu na siłowni, ale nawet w ciszy nadal słyszę te krótkie piski. Próbowałem już różne apki z białym szumem, ale chyba źle je ustawiam bo niewiele pomaga 😕. Zastanawiam się, czy to może stres albo coś z krążeniem. Ma ktoś podobnie? Co wam działało albo co warto spróbować? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Macie jakieś rady na szumy w uszach?
U mnie sporo dał magnez i witaminy z grupy B, warto spróbować.
Ja bym włączył wentylator w pokoju, bo szum tła zagłusza te dzwonienie.
Ja miałem szumy po imprezie i zacząłem robić codzienne sesje medytacji z nagraniami natury, i po tygodniu było lepiej.
Tez mam podobnie, czekam na porady.
Chyba kiedys czytałem, że ssanie gumy pomaga, ale nie jestem pewny.
Stosowałem też ziołowe krople z żeń-szeniem i mi pomagały wieczorem przed snem.
Możesz spróbować akupunktury, niektórzy twierdzą, że odblokowuje kanały energetyczne i łagodzi objawy. Spotkałem się z badaniami, że u części pacjentów to działa.
Nie wiem czy to zadziała, ale slyszalem o specjalnych aplikacjach z dźwiękami natury.
Mi najbardziej przeszkadza cisza, więc zawsze mam coś w tle do słuchania.
Podbijam, bo sam nadal szukam rozwiazania.
Warto na początek pójść do laryngologa, żeby wykluczyć infekcję. Często przepisują tam krople lub tabletki poprawiające krążenie w uchu. Jeśli to nic poważnego, to możesz spróbować ćwiczeń relaksacyjnych i słuchać białego szumu, pomaga rozproszyć te dźwięki.
Często pomaga spacer w lesie, tam jest jakiś naturalny dźwięk które tak nie uwydatnia szumu.