Szukam autka na akumulator dla mojego 3-letniego synka. Zależy mi żeby było bezpieczne, miało pilot i dawało radę na trawniku. Nie chcę przepłacać, ale też nie chcę taniego bubla. Może ktoś ma doświadczenie z różnymi modelami i podpowie co się sprawdziło u was 🤔
Jakie autko na akumulator dla dziecka kupić?
Przy wyborze sprawdź maksymalną wagę dziecka – większość aut wytrzymuje do 30 kg, ale są też opcje do 50 kg. Ważne też, żeby miało pilot parent control, wtedy zawsze możesz ingerować w prędkość i zatrzymać pojazd.
Jeśli zależy Ci na bezpiecznej konstrukcji, zwróć uwagę na modele z metalową ramą i pasami bezpieczeństwa. My mieliśmy KidzCar Premium – fajna amortyzacja, pilot działa precyzyjnie, a dziecko nie lata na boki podczas skręcania. Cena wyższa, ale warto.
Moja siostra kupiła Land Rover Defender, ma amortyzatory i niezły napęd, jej 4-latek jeździ bez problemu. Jest trochę droższy, ale trwałość stoi na plusie.
Chyba gdzieś czytałem, że silnik 2×6V jest słabszy niż 12V, ale mogę się mylić
Ja kupiłem Synowi jeepa 4×4 i ekstra się bawi 💪
Firmowe autka zawsze lepsze niż chińszczyzna
Polecam autka z dwoma silnikami 2×12V, np. X-Truck czy Mercedes G63. Dają lepsze przyspieszenie i radzą sobie na trawie czy lekkim piasku. Ładowanie to około 8–10h, jazda ok 1h.
U mnie podobna zagwozdka, temat podbijam
My mieliśmy tanie z marketu i szybko się zepsuło :(
Może warto też zerknąć na opinie na FB grupach parentingowych, ktoś pewnie dorzuci jakieś testy i fotki
Mój syn ma Mini Cooper z gumowymi kołami, bardzo stabilny i cichy – przechodzimy teraz z kostki brukowej i radzi sobie całkiem spoko.
Ja bym brał coś z pilotem, spokój ducha daje
Wydaje mi się jednak, że te 12V wystarczy do zabawy w ogrodzie?
Też nad tym myślę, ciekawe co wybierzecie
Kupiłem córce Range Rover Evoque, bateria trzyma ok 2h przy normalnej jeździe. Minus to waga autka, mała nie zawsze sobie radzi z ruszaniem.
Zwróć też uwagę na łatwość montażu i dostępność części zamiennych. Niektóre chińskie modele są tanie, ale jeśli padnie silnik, ciężko znaleźć zamienniki.
Czekam na więcej opinii, sam planuję zakup