Zastanawiam się nad korzystaniem z bmw.co.uk. Słyszałem, że tam jest sporo porad i recenzji, ale nie wiem, czy warto. Macie jakieś doświadczenia? Czy forum jest aktywne i przydatne dla kogoś z Polski? Będę wdzięczny za opinie :)
Ktoś z Polski korzysta z bmw.co.uk?
Też o tym myślę, czekam na innych.
Kiedyś zarejestrowałem się, dostałem tam poradę co do softu do kodowania lamp, działa bez zarzutu.
Zakładałem tam wątek o nieregularnym działaniu czujnika ciśnienia, dostałem odpowiedź w kilka godzin, a u nas cisza przez dni.
Nie wiem czy moderacja jest restrykcyjna, chyba czasem kasują posty.
Na bmw.co.uk znajdziesz też zakładkę DIY (do it yourself) gdzie członkowie dokładnie opisują krok po kroku modyfikacje. Jeśli angielski nie boli, to jak najbardziej opłacalne źródło.
Warto też zajrzeć do działu owner reviews – ludzie wrzucają szczere opinie o autach po kilku miesiącach użytkowania.
Jedynym minusem może być to, że większość tematów dotyczy UK roads i przeglądów MOT, co u nas nie ma zastosowania. Poza tym naprawdę dużo wiedzy technicznej.
Mi moderacja pomogła z tematem wadliwego airbaga, polecili gość co naprawiał u siebie i wyszło OK.
Byłem na zlocie organizowanym przez bmw.co.uk userów, całkiem spoko ludziska.
Podbijam temat, sam się zastanawiam.
Warto zerknąć na sekcję “Technical” i “Chassis & Suspension” – tam są naprawdę konkretne tematy o zawieszeniach i hamulcach.
Wydaje mi się, że aktywność spadła po paru latach, ale może to tylko mój feeling.
Generalnie ok, nikt nie robi tam ściemy.
U mnie się sprawdza, sporo fajnych porad tam znalazłem.
Echooo, powiem to samo :D
Jest też sekcja classifieds z częsciami, nie tylko auta.
Ja tam jeszcze nie zaglądałem, ale ciekawi mnie poziom angielskiego postów.
Ogólnie raczej samodzielnie trzeba szukać tematów, nie ma podsumowań.
Ja tam kiedyś znalazłem instrukcję demontażu deski rozdzielczej w E90 – sporo zdjęć i komentarzy od ludzi.