Zależy mi na tym, żeby dodać krótki filmik do posta, ale nie wiem, jak to zrobić. Próbowałem wrzucać link z YouTube, ale zawsze pokazuje tylko odnośnik. Słyszałem coś o tagach bbcode albo html, ale nie wiem, czy to działa. Macie jakiś sposób lub instrukcję krok po kroku? Pomożecie? Dzięki :)
Jak wrzucić film na forum, żeby odtwarzał się od razu?
podbijam, temat ciekawy
Jeśli forum obsługuje BBCode, spróbuj tak: [video]https://youtu.be/TwojFilmID[/video]. Na niektórych trzeba włączyć w ustawieniach opcję "Allow BBCode" lub HTML. U mnie działa bez problemu.
Na innym forum musiałem poprosić admina o włączenie embed kodu, potem wszystko śmigało.
Też chcę wiedzieć, bo to dla mnie czarna magia :)
chyba trzeba najpierw zalogować się w kodzie bbcode czy coś, nie jestem pewien dokładnie
Czasami wystarczy kliknąć w edytorze ikonę kamery, wkleić link i zapisać. Sprawdź, czy masz TinyMCE czy inny WYSIWYG z opcją "wideo".
może nie każdy film da się wrzucić, u mnie czasem wyskakuje error przy długich nagraniach
U mnie się sprawdza wklejenie zwykłego linka z YT, forum samo robi embed.
Sprawdź dokumentację forum albo dział Pomocy, tam często jest opisane jak wrzucić wideo.
ja robię copy-paste kodu iframe i git
Ja kiedyś wrzucałem film z Vimeo. Korzystam z wtyczki EmbedMedia i działa bez problemu.