Potrzebuję jakiegoś porządnego kursu angielskiego online bo za miesiąc mam ważne rozmowy w pracy i chcę się podciągnąć. Zależy mi na interaktywnych lekcjach i regularnych zajęciach. Nie chcę wydawać fortuny, ale też bym nie chciał tracić czasu w jakimś byle czym. Słyszałem o Busuu, Duolingo i Memrise, ale nie mam pojęcia co faktycznie działa. Może ktoś ma jakieś sprawdzone tipy?
Macie sprawdzone kursy angielskiego online?
Memrise + podręcznik i da radę.
Polecam sprawdzić italki, możesz wybierać spośród setek tutorów i ustalać własny plan, mi najbardziej pomogło w przełamaniu bariery w mówieniu.
Kiedyś próbowałem Speakly, ale mi nie podeszło, brakowało mi interakcji z innymi.
nie wiem czy lepiej uczyć się samemu czy przez kurs online z grupą
British Council English Live ma cały program od poziomu A1 do C2, lekcje na żywo z nauczycielami są spoko, tylko niestety trochę drogo.
chyba Duolingo jest ok, ale nie wiem czy wystarczy do płynnej konwersacji
Z Busuu jestem zadowolony, ma fajny system bite-size lekcji i społeczność z native speakerami. Pomogło mi to znacznie rozwinąć słuchanie i pisanie.
Na Udemy kupiłem niedawno kurs Jimmiego Nielsena – super tłumaczy gramatykę na codzienny użytek, jest dużo praktycznych zadań.
wydaje mi się, że lepiej zapłacić więcej i mieć native, ale nie mam pewności
Ja robiłem kurs EF online i byłem z niego zadowolony, głównie dzięki wyzwaniom tygodniowym.
Najważniejsze to motywacja i codzienny kontakt z językiem.
Jeśli chodzi o słownictwo, to Memrise moim zdaniem bije Duolingo na głowę, bo można dodawać własne listy i uczysz się w ciekawszy sposób.
Ja biorę Duolingę i działa u mnie świetnie :)
Też mam English Live, ok ale cena odstrasza.
też się zastanawiam nad jakimś kursem
U mnie najlepszy efekt było oglądanie seriali z napisami i potem powtarzanie fraz, kurs traktowałem jako dodatek.
Busuu całkiem spoko, serio.
podbijam temat, przyda się lista dobrych kursów
Zależy, czy bardziej stawiasz na gramatykę czy na konwersacje.