Ostatnio mam ciągle doła i serio nie wiem jak z tego wyjść 😞. Próbowałem już rozmów z przyjaciółmi, ale to nie wystarcza. Zastanawiam się czy jakieś proste rzeczy, jak sport czy medytacja, mają sens. Może ktoś ma doświadczenie i podzieli się skutecznymi sposobami? Z góry dzięki za każdą radę!
Jak sobie pomóc, gdy dopada mnie depresja?
Ja od niedawna ćwiczę jogę i czuję wyraźną różnicę, polecam spróbować 😉
Może wypróbuj aplikację do mindfulness albo technik oddechowych, słyszałem że wiele osób to pomaga
Spróbuj ustalić codzienny plan – nawet drobne aktywności jak spacer czy krótka gimnastyka mogą pomóc. Warto też prowadzić dziennik nastrojów, zapisywać co Cię stresuje i co je łagodzi. Jeśli samemu ciężko, rozważ wsparcie psychoterapeuty, nawet kilka spotkań może wnieść dużo światła.
Też się zastanawiam nad czymś podobnym, podbijam temat
Ja brałem wit D i magnez, pomogło mi w walce z letnim przygnebieniem
Wydaje mi się, że muzyka relaksacyjna i medytacja mogą dać ulgę, ale nie jestem pewien na 100%
Zdecydowałam się na grupę wsparcia online i rozmowy z ludźmi, którzy przechodzą podobne rzeczy. Dało mi to poczucie, że nie jestem sama.