Słyszeliście może kto wygrał wybory w Łomiankach? Patrzyłem w necie bo jestem ciekaw kto zdobył najwięcej głosów, ale nie mogę trafić na oficjalne wyniki. Nikt nie wrzucił protokołów, a lokalne strony milczą. Ktoś coś wie? 🙂
Kto wygrał wybory w Łomiankach?
Też się zastanawiam nad tym tematem, nikt nie podaje konkretnych liczb.
Chyba jednak Kowalska wygrała, komuś tak obiło się o uszy ;)
Byłem w jednej z komisji w Sadowej i tam mówili, że Nowak rządzi i zbiera najwięcej głosów.
Oficjalne protokoły są już na stronie gminy, tam można scrollować po wynikach i zobaczyć kto ile w konkretnych obwodach uzyskał. W Łomiankach Dolnych Nowak miał aż 42%.
Według oficjalnych wyników PKW, najwięcej głosów zdobył komitet Łomianki Razem, a na czele stawki był Michał Nowak. Jego lista uzyskała 37% poparcia, co dało im większość w radzie gminy. Frekwencja wyniosła ok. 55%.
Jako mieszkaniec Leszna zauważyłem, że plakaty Nowaka były wszędzie, może dlatego wygrał.
Hmm wydaje mi się, że jakiś lokalny niezależny zyskał sporo głosów, ale nie jestem pewien.
Podobno Nowak totalnie rozgromił konkurencję.
Podobno Nowak totalnie rozgromił konkurencję.
Ja słyszałem, że Kowalska walczyła jak lew, ale poległa.
Ciekawe, czy te zmiany wyjdą nam na dobre czy nie.