Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś urządzenia wielofunkcyjnego do domu, bo w domu home office czasem trzeba coś wydrukować, zeskanować czy skopiować. Budżet mam do około 800 zł, chociaż mogę dołożyć, jeżeli warto. Zależy mi też na łączności wifi, bo kable to średni pomysł. Może ktoś poleci sprawdzone modele? Czy lepiej brać laser czy atrament?
Jakie urządzenie wielofunkcyjne do domu polecacie?
Podbijam, sam nie wiem co wybrać
Polecam coś z laserem, szybciej drukuje i toner starcza na więcej
Bierz EcoTank, tani w eksploatacji 😀
HP OfficeJet 3830 ma ładny design, mobilny druk z aplikacji i rzeczywiście oszczędny w eksploatacji. Jedyna wada to trochę wolniejszy wydruk przy większych ilościach stron.
Warto zerknąć na Canon Pixma G3411 – też ma system z butelkami tuszu, fajnie że można łatwo dolewać i nie trzeba kupować kartridży. W mojej pracy też się spisuje świetnie.
Ja bym brał HP z wifi, proste sterowniki i działa na telefonie
Też szukam info, fajny temat
Po przejściu z atramentówki na Brother DCP-L2532DW zauważyłem dużą różnicę w prędkości i kosztach druku – polecam
Nie wiem czy Canon jest wart swojej ceny, ale ktoś kiedyś tu wspominał
Miałem LaserJet Pro M28a i po roku padła płyta główna, więc bym uważał na tańsze modele z nieznanych firm
Dobrze by było też policzyć koszty eksploatacji – tanie tusze versus droższe tonery, bo czasem warto dopłacić do wygody