Od paru dni zauważyłam, że mam spóźnioną miesiączkę i ogólne osłabienie. Do tego dołączyły mdłości, zwłaszcza rano, i większa wrażliwość piersi. Zastanawiam się, czy to mogą być pierwsze objawy ciąży. Nigdy wcześniej nie myślałam o tym poważnie, więc nie wiem, na co zwracać uwagę. Macie podobne doświadczenia? :)
Jakie były Wasze pierwsze objawy ciąży?
Może warto spisywać sobie codziennie objawy i porównać je później z listą standardowych symptomów.
Wydaje mi się, że te mdłości to raczej objaw przejedzenia, ale mogę się mylić.
Chyba to ból pleców może być jednym z wczesnych objawów? Nie jestem pewna.
U mnie pojawiło się częste oddawanie moczu i podwyższona temperatura ciała zanim cokolwiek innego.
Zazwyczaj pierwszym sygnałem jest brak okresu, potem pojawiają się mdłości, zmęczenie i tkliwość piersi. U mnie dodatkowo wzrosła temperatura ciała o około pół stopnia i musiałam częściej korzystać z toalety.
Ja miałam najpierw straszne zmęczenie, zasypiałam jak niemowlak, a mdłości przyszły dopiero po tygodniu.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale podobno zapachy mogą nagle stać się bardzo intensywne.
Podbijam temat, czekam na porady.
U mnie to był brak okresu i od razu zrobiłam test, wyszedł pozytywny :)
Też się zastanawiam nad tym, czekam na opinie innych.
Objawy różne, ale test ciążowy to ostateczna opcja.
Oprócz braku miesiączki warto zwrócić uwagę na zmiany apetytu, np. nagłe awersje do niektórych potraw lub zachcianki.
Moja koleżanka miała tylko uczucie zimna mimo ciepłej pogody i później okazało się, że była w ciąży.
Słyszałam też, że niektóre kobiety mają zawroty głowy i huśtawkę nastrojów na samym początku.
Rzadziej spotykane symptomy to zmiany na dziąsłach, lekkie bóle głowy i niespodziewane krwawienia implantacyjne.