Złożyłem wniosek o 300 plus jakiś czas temu i zastanawiam się, ile to się standardowo czeka. W urzędzie mówią, że do miesiąca, ale słyszałem różne opinie. Może ktoś już przez to przechodził? Jak długo u was trwało? Będę wdzięczny za info 😊
Ile się czeka na 300 plus po złożeniu wniosku?
Mnie przyszło dopiero po miesiącu i kilku dniach, więc warto uzbroić się w cierpliwość.
Składałem we wrześniu i dostałem kasę po 4 tygodniach, może zależy od gminy.
Chyba można się zjawić osobiście i przyspieszyć procedurę, ale nie mam pewności.
Też czekam, podbijam temat.
Czas oczekiwania to kwestia czystej formalności, więc trzeba poczekać.
U mnie poszło jakieś 3 tygodnie i wszystko ok.
Myślę że warto uzbroić się w cierpliwość i sprawdzić wniosek, nic więcej się nie da zrobić.
Max 30 dni i kasa ląduje.
Hmm ciekawe, ja dalej nic nie mam.
Sprawdź status online w portalu obywatel.gov.pl albo telefonicznie zapytaj w urzędzie, będą wiedzieć na jakim etapie.
W moim miasteczku wszyscy dostawali po 2 tygodniach, ale u was może być inaczej.
Termin może się wydłużyć gdy urząd ma dużo wniosków. Niektóre gminy robią to w dwóch transzach.
Podbijam, bo sam chciałbym wiedzieć.
Trzy razy dzwoniłem, dopiero po drugim razie ruszyli.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba ktoś pisał, że po 6 tygodniach.
Zwykle urząd ma 30 dni na rozpatrzenie wniosku o 300 plus. Po zatwierdzeniu wypłata trafia na konto w ciągu kolejnych 2 tygodni.
Wydaje mi się, że to może zająć nawet miesiąc, ale nie jestem pewien.