Piszę, bo dopiero co zarejestrowałam się tu i zastanawiam się, jak się fajnie przedstawić innym. Zawsze mam dylemat, co napisać we wstępie – ile o sobie opowiadać itd. Macie jakieś pomysły, sprawdzone sposoby? Z góry dzięki za wszystkie sugestie :)
Jak najlepiej się przedstawić?
Zgadzam się, że dobrze dodać coś osobistego, by inni widzieli w tobie nie tylko nick
Też mam zagwozdkę co napisać
U mnie przeszło samo 'Siema, Michał, fan motoryzacji i kawy'.
No i jak wy to robicie w końcu? ;p
Ja bym olał formalności i napisał: 'Hej, tu Anka, gram w gry i czytam komiksy'.
Moje pierwsze powitanie było krótkie - imię + miejsce zamieszkania - i od razu parę osób się przywitało
Moim zdaniem warto zacząć od imienia lub nicku, potem kilka słów o swoim hobby i tym, co cię skłoniło do rejestracji - łamie lody i jest konkret.
Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale ktoś tu sugerował parę zabawnych stwierdzeń żeby uatrakcyjnić intro
Kiedyś napisałem o swojej pasji do fotografii i dostałem kilka propozycji wspólnych wycieczek fotograficznych
Chyba warto wspomnieć o swoich zainteresowaniach, ale mogę się mylić
Wydaje mi się, że lepiej nie przesadzać z długością, ale nie mam doświadczenia
Może po prostu być szczery i napisać to, co cię tu przyciągnęło
Dobrym pomysłem jest też dołączenie pytania do innych użytkowników, np. 'jaka jest wasza ulubiona książka' - angażuje i sprawia, że od razu dostaniesz odpowiedź.
Generalnie każdy ma swoją stylistykę, więc najlepiej być sobą
Podbijam temat, też szukam inspiracji
Ja rzuciłem tylko 'Nowy tu jestem, pozdro' i było ok ;)
Ja zawsze piszę dwa zdania o tym, czym się zajmuję na co dzień i jedno o zainteresowaniach - nie za długie, ale wystarczające na start.
U mnie zadziałało, jak w pierwszym poście wspomniałem o psie i zapytałem o zwierzaki innych użytkowników 🙂