Rozstaliśmy się z moją dziewczyną jakieś pół roku temu, głównie z mojej winy po kłótniach o drobiazgi. Teraz widzę, że naprawdę ją kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Chciałbym spróbować odbudować naszą relację, ale nie wiem od czego zacząć. Czy od razu pisać do niej wiadomość czy dać czas? Boję się, że wyjdę na desperata albo jeszcze bardziej ją odtrącę. Macie jakieś pomysły, jak podejść do tego sensownie? 🙁
Da się jeszcze wrócić do byłej dziewczyny?
Ja bym wziął jakąś niespodziankę
Przywrócenie zaufania zajmuje czas, więc przygotuj się na etapowe kroki: rozmowa, drobne gesty, a potem stopniowe spotkania.
Kiedy pisałem do niej list, starałem się być konkretny – co zrobiłem źle, co mam zamiar zmienić i pytanie, czy byłaby skłonna dać mi drugą szansę.
podbijam temat
Jeśli jesteście w stanie porozmawiać twarzą w twarz, to lepiej niż ciągłe pisanie, widać emocje i łatwiej wyczuć, czy jest szansa na odbudowę.
U mnie się sprawdziło zaproszenie na kawę, wtedy zaczęliśmy gadać normalnie
Zastanów się dobrze, czy wrócenie do niej na pewno jest tym czego chcesz
Trzeba dojrzeć do takiej decyzji, bo od drugiej strony też dużo zależy
Moim zdaniem warto też popracować nad sobą: terapia indywidualna, nowe zainteresowania, żeby nie wracać do starych nawyków.
Ja napisałem list z przebaczeniem i wysłałem przez znajomego, zadziałało
też to przerabiałem
Kilka miesięcy temu zrobiłem to podobnie i wróciliśmy po trzech tygodniach
Zacznij od szczerych przeprosin – najlepiej pisemnie albo przy spotkaniu na neutralnym gruncie. Pokaż, że zrozumiałeś swoje błędy i masz plan na poprawę zachowania.
oj tam oj tam
Miałem żenujące początki ale potem było lepiej
Każda sytuacja jest inna, rozważ wszystkie za i przeciw
Moja była chciała zobaczyć czy naprawdę się zmieniłem, pokazałem jej dokumenty i zdjęcia z terapii
U mnie poszło po prostu rozmową 😅
Ważne, żeby dać jej trochę przestrzeni, a jednocześnie utrzymywać sporadyczny, lekki kontakt – bez presji i wyrzutów.