Szukam radia 2 DIN z Androidem do mojego Forda focusa. Chcę, żeby ekran był responsywny i żeby obsługa Android Auto działała bez lagów. Zależy mi też na przyzwoitej jakości dźwięku i łatwej instalacji. Znalazłem kilka modeli od Pioneer, Sony i Joying, ale opinie w sieci są różne. Ktoś tu już montował coś fajnego w ostatnim czasie? Będę wdzięczny za wasze doświadczenia albo sugestie budżetowych rozwiązań :)
Jakie radio 2 DIN z Androidem warto teraz brać do auta?
Podbijam temat, też rozważam podobne modele.
Ja wybralem Joying bo mam internet w aucie i dziala ekstra, tylko trzeba recznie wycinac niepotrzebne apk.
Z tańszych brałbym Joying, wydajny i sporo fajnych bajerów.
Tani Pioneer będzie lepszy niż jakieś marketowe badziewie.
Mialem kiedys tanie radio z aliexpress i padło po 3 miesiacach, teraz mam Sony i spokój.
Sony XAV-AX3005 ma całkiem fajny interfejs, dotyk chodzi szybko, menu intuicyjne. Dodatkowo jest w miarę lekki i nie obciąża układu elektrycznego zbytnio, warto też zwrócić uwagę na wsparcie aktualizacji od Sony.
Jak chcesz płynnie działać to zerknij na Pioneer AVH-Z7200BT, ma dobry procesor i przyzwoity ekran 7 cali z dotykiem pojemnościowym. Obsługa Android Auto i CarPlay działa bez problemów, dźwięk czysty, montaż do większości ram ok.
Wydaje mi się, że te nowe androidowe radia bywają ociężałe, ale nie jestem pewien.
Sam nie wiem, ale ja bym szukał czegoś z min 2 GB RAM i dobrym wsparciem producenta.
Chyba lepiej dołożyć z 100 zł do oryginalnej nawigacji, ale mogę się mylić.
Ja mam Sony XAV 700, spoko sprawa, nic się nie wiesza :)
Też mnie to ciekawi, czekam na rady.
Jeśli budżet trochę ograniczony to popularne są chińskie Joying z Androidem, np. model z 2GB RAM, quadcore i modułem LTE. Oczywiście trzeba się liczyć z brakiem polskiego serwisu, ale funkcjonalność zaskakuje jak na cenę.