Zastanawiam się nad pracą technika sterylizacji medycznej i chciałbym dowiedzieć się, ile naprawdę można na tym zarobić. Czy ktoś pracuje w tej branży i podzieli się swoimi zarobkami brutto albo netto? Interesuje mnie pensja na start i po kilku latach doświadczenia. Wiem, że dużo zależy od miejsca i umowy, ale każda informacja pomoże 🙂
Ile zarabia technik sterylizacji medycznej?
W dużych miastach bywają oferty nawet na 4k brutto, ale zwykle wiąże się to z nadgodzinami i dyżurami w weekendy.
U mnie w szpitalu to jest jakieś 3,5k brutto.
Ja bym liczył na max 3600 zł brutto na start.
Na kontrakcie cywilno-prawnym można wyciągnąć więcej, nawet 3500–4000 zł netto, ale bez świadczeń socjalnych.
Niektórzy znajomi ogarnęli 4k już po stażu.
Myślę, że ciężko jednoznacznie określić tę kwotę, wiele czynników gra rolę.
Robiłam staż i dostawałam stypendium 1800 zł netto, potem po zatrudnieniu wzrosło do 3000 na rękę.
U mnie w mieście cisza co do stawek.
Podbijam, temat ważny.
Chyba widziałem kiedyś ogłoszenie za 3800 brutto?
u nas jest tak ze to ok 3000 brutto
Kiedyś byłem na zastępstwo i dali mi 4k brutto, ale to nie miało nic wspólnego z etatem.
Wydaje mi się, że to może być koło 3000 brutto, ale nie jestem pewien.
Słyszałem różne liczby, zależy pewnie od miejsca i umiejętności.
Generalnie widziałem oferty od 3500 do 4000 brutto.
Pracuję tam od 2 lat i brałem 3300 brutto przez pierwszy rok, teraz mam 3700 i myślę, że jeszcze skoczy.
Pracowałem jako technik sterylizacji w średniej wielkości szpitalu i na umowie o pracę miałem ok. 3200 zł brutto.
Też planuję iść w tę stronę.
W mniejszych placówkach pensje startują od 2700 brutto, co na rękę daje ok. 2000–2100 zł.