Zastanawiam się, gdzie w ogóle kupić opony bez przepłacania. Macie jakieś sprawdzone sklepy online albo może jakieś promocje? Szukam opon letnich rozmiar 195/65 R15 i chcę coś okazyjnego. Jestem z małego miasta więc nie mam dostępu do dużych sklepów stacjonarnych. Myślałem o Allegro, ale nie wiem czy tam nie kręcą z cenami. Jakieś tanie opcje dla kierowcy budżetowego? Dzięki za każdą podpowiedź :)
Gdzie kupić najtańsze opony?
Zamawiałem opony letnie na bumper.pl, dostałem rabat -15% za recenzję. Wysyłka trwała dłużej, ale cena super.
Może jakieś duże hurtownie, u mnie wyszło ok.
Podbijam wątek, może ktoś coś napisze.
U mnie najtaniej wyszło w sklepie lokalnym, który bierze hurtowe dostawy prosto od producenta. Znalazłem ich ofertę na aukcjach Allegro, ale sprzedawca poza Allegro też ma podobne ceny i taniej montaż.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale kiedyś ktoś tu polecał sklep przy autostradzie.
Bierz w sezonie promo, bo wtedy najtaniej leci.
Jest sporo opcji, wszystko zależy od rozmiaru i terminu zakupu.
Chyba widziałem promocję na Opony.pl, ale nie jestem pewien.
Dwa sezony temu kupiłem w Castoramie, cena wyjściowa była wysoka, ale dorzucili gratisowy montaż więc nie żałowałem.
Warto zapisać się do newslettera oponowych sklepów – często wysyłają kody -10% dla nowych subskrybentów. Jeśli nie zależy ci na nowościach, to modele z poprzedniego roku można kupić naprawdę tanio.
Polecam sprawdzić Oponeo oraz Opony.pl – często mają kod rabatowy i darmową dostawę. Warto też porównać ceny na Ceneo, bo czasem są okazje. Przy większych zamówieniach ceny potrafią spaść nawet o 20%.
W jakim mieście jesteś? Bo ceny potrafią się różnić.
Ceny skaczą w zależności od sezonu, trzeba monitorować rynek.
U mnie Allegro i Oponeo to najniższe ceny, serio.
Też się zastanawiam nad tym tematem.
Miałem też ogłoszenie od lokalnego wulkanizatora na Facebooku i cenowo to była petarda. Warto poszukać na grupach.
Najlepsze okazje są poza sezonem, np. w marcu czy październiku. Większość sklepów robi wtedy wyprzedaże roczników. Sprawdź też hurtownie Oponix czy Inter-Cars, tam czasem mają lepsze stawki dla klientów detalicznych.
Ja kupiłem na Opony.pl i było w miarę ok.