Potrzebuję jakiegoś porządnego powerbanka, który wytrzyma cały dzień ładowania telefonu. Mam aktualnie telefon z baterią 4000 mAh i kilka razy dziennie muszę go doładowywać. Chciałbym coś niezbyt ciężkiego, bo często noszę w kieszeni. Budżet to max 150 zł. Słyszałem o Xiaomi i Anker, ale nie wiem, co lepiej wybrać. Macie jakieś sprawdzone modele? 🙂
Jaki powerbank kupić, żeby starczył na cały dzień?
Chyba ktoś pisał, że lepiej unikać jakichś no name z Allegro.
ja mam Xiaomi i polecam :)
Czekam na nowe sugestie, może ktoś ma testy porównawcze?
Mam RavPowera 26800 i serio spisuje się świetnie, ładuje telefon 4 razy, w dodatku szybko.
Ja bym brał Anker, spoko sprzęt i nie przepłacasz.
Ja bym brał Anker, spoko sprzęt i nie przepłacasz.
Zwróć uwagę nie tylko na pojemność, ale też na realną efektywność – producenci podają mAh baterii, a nie energii wyjściowej. Sprawdzaj parametry 5V/2.4A lub QC.
jakieś tam modele widziałem, ale nie wiem które są spoko
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Samsung też ma przyzwoite powerbanki z szybkim ładowaniem.
u mnie Xiaomi 10000 śmiga bez zarzutu :)
Też się nad tym głowię, temat ciekawy :)
Sprawdź też pass-through charging, przydaje się jak chcesz ładować telefon i powerbank jednocześnie, zwłaszcza w podróży.
Dobre pytanie, sam nie wiem czy iść w 10000 czy 20000 mAh.
Jeśli zależy Ci na niewielkiej wadze to sprawdź Baseus 10000 mAh, ma tylko 200 g, a na jedno pełne ładowanie smartfona wystarczy w zupełności.
Zależy jak często używasz powerbanka. Jak często to lepiej iść w 20000 mAh, np. Xiaomi 20000 albo Romoss Sense, fajny stosunek ceny do pojemności, QC 3.0 i dual USB. Testowałem u siebie i ładował mi telefon 2-3 razy w ciągu dnia bez problemu.
Wydaje mi się, że QC3.0 to standard, ale nie jestem pewny.
brałbym raczej większy niż 10000 mAh, chyba lepiej dmuchać na zimne.
Kiedyś brałem TOPK 20000 mAh, jest ok ale ciężki strasznie, w sumie trochę żałuję.
Ja kupiłem Anker PowerCore 10000 i na 3 ładowania wystarcza, mega solidny.