Szukam opinii gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu. Mam już termin na październik i kompletnie nie wiem, który szpital wybrać. Zastanawiam się między USK na Borowskiej, Szpitalem Sióstr Elżbietanek a jakąś prywatną kliniką. Z jednej strony zależy mi na tym, żeby było nowocześnie i łatwy dostęp do znieczulenia. Z drugiej – nie chcę przepłacać, a prywatne miejsca mają różne ceny. Czy ktoś miał doświadczenia, może służyć podpowiedzią? Będę wdzięczna za wszelkie opinie :)
Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu?
USK albo Elżbietanki – jak dla mnie bez dwóch zdań.
Najlepiej odwiedzić kilka dni otwartych, pogadać z położnymi i zobaczyć sale.
Rodziłam na Oddziale Ginekologii i Położnictwa Szpitala Klinicznego przy ul. Borowskiej (USK). Mają nowoczesny blok porodowy, możliwość porodów rodzinnych, znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie i świetne położne. Pokoje są jednoosobowe albo dwuosobowe z łazienką, więc komfort całkiem niezły.
Też się zastanawiam nad tym, mam termin we wrześniu i kompletnie nie wiem gdzie się wybrać.
Nie wiem czy w Latawcu na Rogowskiej wciąż robią porody, ktoś może potwierdzić?
Podbijam temat, czekam na komentarze.
Ja rodziłam w Szpitalu Sióstr Elżbietanek, personel rewelacja, ale w mojej sali nie było telewizora, więc trochę się nudziłam.
U mnie Borowska rządzi, wszystko ok było.