Kupiłem niedawno passata sprowadzonego z Belgii i nie jestem pewien czy licznik był kręcony. W papierach niby wszystko OK, ale wolałbym to jednak sprawdzić. Słyszałem o Car-Pass i innych bazach ale nie wiem jak do nich dotrzeć. Czy da rade po VIN albo rejestracji to ogarnąć? Może jakieś strony albo ASO to ogarnia? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę :)
Jak sprawdzić przebieg auta sprowadzonego z Belgii?
Może jeszcze spróbuj zapytać w ASO import, oni często mają subskrypcje do takich raportów
Możesz też sprawdzić historię w polskim CEP (Centralna Ewidencja Pojazdów), ale dotyczy to tylko serwisów u nas. Do zagranicznych danych przyda się Car-Pass lub serwis mycarhistory.com który agreguje belgijskie dane.
Dobrym pomysłem jest porównanie danych z Car-Pass z tym co jest w książce serwisowej
W Belgii oficjalnym raportem jest Car-Pass – po VIN możesz kupić historię przebiegu od pierwszej rejestracji. Cena ok. 10–15€ i dostajesz PDF z przebiegami z każdej wizyty.
Miałem raz problem, bo auto stało w garażu ok 3 lata i serwis nie aktualizował licznika, raport pokazał brak wpisów i byłem spokojny, że nikt nie kręcił licznika.
ja robiłem przez belgijski portal, szybko i prosto
u mnie w ASO VW mieli dostęp do belgisarvim, to im dałem VIN i dostali historię
podbijam, bo kupiłem auto właśnie z BE
chyba można jeszcze jakieś stare wpisy serwisowe sprawdzić przez belgijski RDC, nie jestem pewien nazwy
Ja kiedyś zamawiałem bezpośrednio na Car-Pass.be, obsługa po angielsku, w 5 minut miałem dokument
Kupiłem niedawno audi z BE i użyłem Car-Pass: wystarczy numer rejestracyjny i VIN, dostałem dokładny przebieg z ostatnich 10 lat. Polecam.
tez chce wiedzieć czy to działa
wydaje mi się że są jakieś grupy na facebooku gdzie ktoś sprzedaje takie raporty ale nie wiem czy to legit