Zastanawiam się nad kupnem nowego telewizora i ogólnie nie mam pojęcia, jaką markę wybrać. Mam budżet ok. 2000 zł, zależy mi na dobrej jakości obrazu i przyzwoitym smart TV, ale nie chce przepłacać. Słyszałem coś o Samsungu, LG, Sony, ale opinie są różne. Macie jakieś sprawdzone firmy albo modele warte uwagi? :)
Zastanawiam się, jakiej firmy telewizor wziąć?
Chyba Hisense ma dobre parametry za te pieniądze, ktoś może potwierdzić?
Kupiłem pół roku temu Sony KD-43X7002 i jestem zachwycony obrazem, ale sporo kosztuje jak na ten rozmiar.
Jeśli chcesz dobrą jakość obrazu w rozsądnej cenie, to zwróć uwagę na panele VA u Samsunga albo QLED z niższych serii. LG ma OLED, ale w budżecie 2000 zł zwykle znajdziesz tylko mniejsze przekątne i starsze roczniki. Sony trzyma kolory naturalnie, ale ich modele często są droższe o kilkaset złotych. W Twojej cenie bestsellery to zwykle TCL 55C715 albo Hisense U7QF.
Ja mam Samsunga od roku i działa super, obraz ładny i smart TV spoko.
Ciężko powiedzieć, każdy chwali to co ma, może lepiej zobacz w sklepach na żywo różne cechy jak matryca czy HDR.
Miałem Hisense 50U7QF i za 1800 zł był świetny kontrast, kolory też ok. Po roku działa bez zarzutu.
Jeżeli zależy Ci na kontrastach, to w budżecie 2000 zł warto patrzeć na panele VA lub QLED. OLED odpada przy takim limicie. Hisense U8G oferuje dobrą jasność, a TCL 55P615 spisuje się całkiem nieźle w dynamicznych scenach.
Ja bym brał TCL, tani i naprawdę fajnie działa.
Wydaje mi się, że LG ma lepsze kąty widzenia, ale nie jestem pewien czy za te pieniądze znajdziesz coś nowego.
Też się nad tym zastanawiam, czekam na inne opinie.
Podbijam temat, bo sam już nie wiem co wybrać.