Zastanawiam się ostatnio dlaczego kobiety decydują się na zdradę 😕. Rozmawiałem z kilkoma kumplami, każdy z nich ma inną teorię. Jedni mówią, że to przez nudę w związku, inni że przez brak wsparcia emocjonalnego. Słyszałem też o tym, że chodzi o potwierdzenie atrakcyjności. Ktoś tu może coś więcej podpowie? Da się to jakoś ugryźć czy to zbyt indywidualne?
Czemu kobiety zdradzają swoich partnerów?
Według niektórych raportów gospodarczych ważną rolę odgrywa również stres. Gdy ktoś czuje się wypalony zawodowo i nie ma wsparcia w domu, szuka ucieczki poza trwały związek.
Nie jestem pewna, ale może to kwestia hormonu oksytocyny?
Ciekawe spostrzeżenia, nie mam własnej teorii
u mnie znajoma zdradziła bo facet za bardzo jej nie słuchał
u mnie się sprawdziło skupienie na rozmowie, brakło czasu na romans 😅
Może chodzi o to, że facet nie daje wystarczająco uwagi, nie wiem
Wydaje mi się, że może to kwestia braku zaangażowania emocjonalnego
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale słyszałam, że...
Z psychologicznego punktu widzenia zdrada może wynikać z potrzeby potwierdzenia własnej wartości. Czasami jest to reakcja na kryzys wieku średniego, ale nie tylko u mężczyzn. Wiele badań wskazuje na niski poziom satysfakcji w relacji.
też się nad tym zastanawiam
Osobiście zdradziłam raz, bo zupełnie poczułam się niedoceniona, a później żałowałam
pewnie potrzebują dodatkowych emocji
Chyba kiedyś czytałam, że krnąbrność partnera też ma znaczenie?
Trzeba też pamiętać o czynnikach biologicznych – poziom hormonów, adrenaliny związanej z nowością. Zdradzanie może być też nawykiem nabytym z otoczenia czy wzoru rodzinnego.
Dla mnie to zagadka – raczej bym nie śmiał, ale rozumiem motywy innych
podbijam temat
moim zdaniem to kwestia ego
Znam gościa, który vikiwał na zdradę jak na rozrywkę, mówił że to dodatkowe emocje
Z mojego punktu widzenia największy wpływ ma pogoń za nowością – sama kiedyś zdradziłam dla dreszczyku