Stoję przed wyborem tabletek do zmywarki i totalny mętlik w głowie. Czy ktoś używa czegoś, co naprawdę ściąga zaschnięte resztki bez rysowania szkła? Zależy mi też na normalnej cenie, bo nie chcę przepłacać. Myślałem o jakichś All-in-One, ale czy to faktycznie działa? Widziałem różne opinie, ale wolałbym sprawdzone polecenia od prawdziwych użytkowników. Może znajdzie się tu ktoś, kto testował niedrogie, ale skuteczne tabletki?
Jakie tabletki do zmywarki polecacie?
ja zawsze mam Somat i nigdy problemu nie było
Ja nie używam kapsułek, tylko proszek, bo lepiej dopasowuję ilość, ale o tabletkach nie mam pojęcia 🙂
Z moich doświadczeń dobrze sprawdzają się tabletki Finish All in 1. Faktycznie radzą sobie z zaschniętymi resztkami i są niedrogie przy zakupie większego opakowania. Ważne, żeby suszarka w zmywarce działała wtedy, bo bez wysuszenia na szkle mogą zostać smugi. Dodatkowo warto raz na miesiąc użyć soli i nabłyszczacza, bo tabletki czasem nie wystarczą.
Ja używam BioTabletek marki Ecover – są trochę droższe, ale ekologiczne i całkiem skuteczne. Zmywarka lepiej odprowadza brudną wodę, szkło wyjdzie błyszczące. Tylko uwaga, nie rozpuszczają się do końca przy krótszych programach.
Moim zdaniem warto wypróbować Somat Quantum – tanie, a zostawiają ładny połysk. Zwykłe Somat Classic też dają radę, ale trzeba wybierać program z wyższą temperaturą. Jak masz twardą wodę, to dopiero zmiękczacz w zmywarce pokaże różnicę.
też się nad tym zastanawiam, czekam na więcej opinii
u mnie Finish powala, serio, nie ma co kombinować
chyba kiedyś czytałem, że jakieś niemieckie marki są lepsze, ale nie pamiętam nazwy
Przez pół roku testowałem kapsułki i proszki, ale najlepsze okazały się tabletki 3w1 z Lidla, bo tanie i działają. Szkło jest czyste, a naczynia świecą.
podbijam wątek, też szukam tabletek
Kiedyś kupiłem jakieś no-name z Allegro, drogie wyszły, a myły słabo. Od tamtej pory stawiam tylko na markowe i raz na pół roku czyszczę zmywarkę octem.
wydaje mi się, że proszki są lepsze do dużych zabrudzeń, ale nie jestem pewien
bierz spokojnie E od Ecower czy jakoś tak, tanio i dziala