Szukam jakiejś pożyczki, ale mam na koncie zadłużenie i już wraca do mnie komornik. Banki od razu odmawiają, a kasa pilnie potrzebna na spłatę bieżących rachunków. Ktoś miał podobną sytuację? Gdzie w ogóle szansę na kredyt przy komorniku? Może jakieś prywatne firmy albo skoki? Dzięki za wszelką pomoc 🙂
Gdzie można wziąć pożyczkę mając komornika?
Miałem komornika i wziąłem pożyczkę w firmie FinBooster. Dużo papierkowej roboty, ale dali 3000 zł na 6 mies. Spłata w ratach co miesiąc, trzeba pilnować terminów bo inaczej robią doliczki.
Generalnie banki raczej nie będą zainteresowane, ale są firmy pożyczkowe, które dają tzw. chwilówki przy komorniku. Trzeba jednak liczyć się z wyższym oprocentowaniem i dodatkowymi opłatami. Zanim podpiszesz umowę, sprawdź RRSO i warunki spłaty. Często wymagają też poręczyciela albo zastawu ruchomości.
U mnie się sprawdził Provident, chociaż oprocentowanie dość spore ale dali kasę w tydzień.
Wydaje mi się że jakiś SKOK może pomóc, ale nie jestem pewny czy przy komorniku im nie odrzucą wniosku.