Planuję remont łazienki i nie wiem jak wybrać dobry zestaw podtynkowy. Zależy mi na niezawodności i łatwym montażu. Budżet to ok. 1000-1500 zł. Macie jakieś sprawdzone modele? Może też zwróćcie uwagę na trwałość, bo słyszałem, że niektóre zaczynają przeciekać po roku. Będę wdzięczny za pomoc 🙂
Jaki zestaw podtynkowy do łazienki wybrać?
chyba Geberit Duofix jest najlepszy, ale nie jestem pewien czy co innego nie będzie lepsze
Ja montowałem Geberit Duofix z przyciskiem Sigma50 – cena trochę wyższa, ale instalacja bezproblemowa. Zestaw ma dobrą nośność, a przycisk jest solidny. Jeśli chcesz oszczędzać wodę, warto wybrać model z dwudzielnym spłukiwaniem. Polecam zwrócić też uwagę na możliwość regulacji głębokości montażu.
Testowałem VIEGA Ecoplus u rodziców i spisywał się super przez 5 lat, nic nie cieknie
ja bym brał Grohe Rapid SL, tanio i solidnie
Zastanów się przede wszystkim nad tym, czy zależy ci na dyskretnym montażu czy dodatkowych opcjach oszczędzania
u mnie Geberit i jest ok, bez awarii
Nie zapomnij, że ważna jest też kompatybilność z miską i grubością ściany działowej
Warto też spojrzeć na serwis i dostępność części zamiennych w twoim regionie
TECE też da radę, stosunek cena/jakość spoko
polecam VIEGA, nie mam żadnych problemów
u mnie podobny dylemat, ale jakoś jeszcze nie wybrałem
Ja szedłem w TECEpro z przyciskiem Mamba – jest kompatybilny z większością stelaży, a mechanizm spłukiwania jest cichy. Zestaw ma wsparcie serwisowe, więc jeśli coś się stanie, łatwo wymienić część podtynkową. Sprawdzi się zarówno przy lekkich, jak i cięższych miskach WC.
Grohe Rapid SL to moim zdaniem najlepszy wybór w standardowej łazience. Montaż jest dość intuicyjny, a wszystkie elementy mają dobre uszczelnienia. Do tego atrakcyjny design przycisku. W moim wypadku działa od 4 lat bez żadnych problemów.
Ja miałem kiedyś stelaż innej marki i po roku pojawiły się wycieki, od tamtej pory stawiam tylko na Geberit i nie żałuję
też się zastanawiam nad wyborem, czekam na inne opinie
wydaje mi się, że Grohe Rapid SL ma sporo plusów, ale nie testowałem innego
Do małych łazienek warto rozważyć VIEGA Ecoplus – kompaktowy stelaż, a przycisk przyjazny w czyszczeniu. Dodatkowo producent oferuje długą gwarancję. Wymagał minimalnej ingerencji w ścianę, co przy remoncie starą metodą było plusem.
nie wiem czy TECEpro nie jest zbyt drogi jak na standardową łazienkę
podbijam temat, warto zebrać więcej propozycji