mam 3 miesięcznego boksera i nie mam pojęcia jaka karma będzie ok. czy lepiej kupić mokrą czy suchą? widziałam też wege karmy dla psów tylko nie wiem czy to dobry pomysł dla takiej rasy. do tej pory dostawał zwykłą karmę z marketu i generalnie mam wątpliwości co do jakości. jakie marki lub rodzaje polecacie dla szczeniaczka boksera?
Jaką karmę podać szczeniakowi boksera?
Ja daję Royal Canin Boxer Puppy i generalnie spoko, nie narzekam.
U mnie też była mokra Dolina Noteci Puppy, ale mój wolał suchą – każdy pies inaczej.
ciekawe porady, mam nadzieję że ktoś doda jeszcze więcej marek.
Też się nad tym zastanawiałem, bo mój kumpel brał Purinę i chwalił.
Podbijam, mam podobny dylemat ze swoim labradorem 😉
Karma Gemon Puppy Salmon & Rice ma dobry skład, dużo omega-3 i lekkostrawne białko. Producent podaje proporcje dla szczeniąt dużych ras, a bokser mimo na pierwszy rzut oka średnich rozmiarów i tak potrzebuje wsparcia stawów. U mnie psiak miał po niej ładną sierść i żadnych problemów żołądkowych. Warto też sprawdzać datę przydatności i unikać konserwantów.
Ja bym brała karmę z jagnięciną albo łososiem.
Fajnie że ktoś poruszył ten temat, sam też szukam info :)
wydaje mi się że mokra karma może być lepsza bo boksery miewają wrażliwe żołądki, ale mogę się mylić.
Mój bokser Cezar jadł Orijen Large Puppy – świetna karma ale kosztuje. Sierść miał lśniącą, energii dużo, choć portfel trochę odczuł.
Brit Care Puppy Large Breed to dobra opcja: obniżony poziom wapnia i fosforu wspiera zdrowy rozwój kośćca przy większych rasach. Dodatkowo kolagen i prebiotyki pomagają trawić posiłki bez sensacji.