Złożyłem wszystkie dokumenty na suszowe z 2021 już dawno temu, a do tej pory nie mam ani złotówki. Wiecie może, na co ARiMR czeka albo kiedy w końcu puszczą te przelewy? Słyszałem różne plotki o opóźnieniach i braku budżetu, ale w dokumentach niby wszystko ok. Ktoś ma podobną sytuację? Może wiecie, czy to kwestia konkretnego województwa? Proszę o jakieś info albo choćby szacunkowe terminy :)
Kiedy wreszcie dotrą wypłaty suszowe za 2021?
Wątek ożył, ale dalej brak konkretnych wiadomości.
Na 15 ha dostałem około 6000 zł, ale kasę miałem dopiero po czterech miesiącach od decyzji.
Ja bym poczekał do marca, wtedy ponoć masowo puszczają.
Sprawdź swój profil na platformie ARiMR, tam masz dokładne daty i statusy. Czasem po weryfikacji jest kilka dni opóźnienia.
Chyba dzwoniłem i usłyszałem, że końcówka II kwartału, ale mogę się mylić.
Może były jakieś opóźnienia, ale nie śledziłem temat dokładnie.
Przy okazji ubiegłego suszowego było więcej biurokracji, może stąd teraz tyle zamieszania.
Podpisuję się pod pytaniem, też się zastanawiam.
Poczekamy, zobaczymy, mam nadzieję, że w końcu coś się ruszy.
Możesz też dopytać w Biurze Powiatowym – zazwyczaj mają bardziej aktualne informacje od ogólnopolskich komunikatów.
Up, może ktoś więcej wie.
Dokumenty wysyłane były do ARiMR do końca marca 2022, a potem była weryfikacja, więc jeżeli złożyłeś wszystko na czas to raczej do końca tego kwartału powinieneś mieć wypłatę.
W tej chwili regiony marszałkowskie blokują ostateczne przelewy, stąd cała zwłoka. Doradca w biurze mówił mi, że kasy mogą pójść do marca.
Ja dostałem w lutym, więc może niebawem u ciebie.
Z mojej działki wpłynęło dopiero w marcu, choć dokumenty poszły od razu w kwietniu 2022.
Trzeba dopytać w ARiMR, ja na razie nic nie słyszałem.
U mnie te same rozkminy.
Ostateczne decyzje o wypłacie suszowego 2021 opóźniły się głównie przez braki w dokumentacji u niektórych rolników. Jeśli masz komplet, przelew powinien przyjść niedługo.