Co jeść, żeby szybko zgubić zbędne kilogramy?

Przez Patrickjeh · 18.06.2026, 06:50 · Lifestyle, sport, turystyka · 7 wyświetleń
Dodaj nowy temat Odpowiedz w tym temacie
Napisano 18.06.2026, 06:50
Zaczynam kurację odchudzającą i strasznie zależy mi na szybkim efekcie. Wiem, że to nie super zdrowe jak schodzi się za szybko, ale chcę wyrzucić 5 kilo w miesiąc. Macie jakieś pomysły co jeść na śniadanie, obiad i kolację żeby to zadziałało? Unikam słodyczy, ale dalej mam głód. Może jakieś sprawdzone przekąski, które przyspieszą spalanie tłuszczu? Będę wdzięczna/y za każdą sugestię 🙂
Napisano 20.06.2026, 22:45
O ile warto jeść lekko i unikać cukru, to bez ruchu może nie być rewelacji. Spróbuj połączyć dietę z choćby krótkimi codziennymi spacerami.
Napisano 22.06.2026, 06:55
Ja w zeszłym roku jadłem głównie warzywa na parze i pieczone piersi z kurczaka, zero makaronów i ryżu. Efekt był widoczny po dwóch tygodniach – zgubiłem 4 kg i wcale się nie głodziłem. Mocno polecam takie proste podejście.
Napisano 01.07.2026, 17:30
Ja bym wziął dietę pudełkową, nie trzeba myśleć, plan masz gotowy.
Napisano 01.07.2026, 17:35
Ostatnio robiłem post przerywany 16/8 i jadłem normalnie, ale w oknie 8h. Bez liczenia kalorii schudłem 5 kg w 3 tygodnie. Może i Tobie pomoże, ale nie każdy to wytrzyma ;)
Napisano 02.07.2026, 13:30
Też się nad tym zastanawiam, może warto poczekać na więcej rad :)
Napisano 02.07.2026, 18:25
U mnie ogarnęły się koktajle białkowe zamiast śniadania – mega sycą i mają mało kalorii.
Napisano 03.07.2026, 18:10
Klucz to deficyt kaloryczny i odpowiednia ilość białka. Na śniadanie jajecznica z warzywami + owoc, na obiad grillowany kurczak albo ryba z dużą porcją sałaty, kolacja lekki twarożek lub jogurt naturalny z orzechami. Przekąski to surowe warzywa (marchew, seler) albo garść migdałów. Pij dużo wody i zielonej herbaty – to pomaga przyspieszyć metabolizm.
Napisano 08.07.2026, 17:45
Wydaje mi się, że warzywa liściaste są spoko, ale nie jestem pewna co do szybkich efektów. Może ktoś bardziej ogarnięty doradzi?
Dodaj nowy temat Odpowiedz w tym temacie