Potrzebuję tabletu do 1500 zł, głównie do przeglądania internetu, oglądania filmów i od czasu do czasu do rysowania. Zależy mi na dobrym ekranie i przyzwoitej baterii. Myślałem o Samsungu Galaxy Tab A8 albo jakimś Huawei, ale nie wiem jak to wypada w realnym użytkowaniu. Czy ktoś miał doświadczenia z tymi modelami albo poleci coś innego? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 😊
Jakiego tabletu do 1500 zł byście polecili?
Miałem MatePada 10.4 i brak usług Google to jednak uciążliwa sprawa.
Mnie się sprawdził Huawei MatePad, tanio i wydajnie.
Wydaje mi się, że warto rozważyć ten Xiaomi Redmi Pad 5G.
Może ktoś kojarzy Mediatek vs Snapdragon jak wypadają?
Szukam od kilku dni, ale nie mogę się zdecydować.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Tab S6 Lite chyba ma Androida 12.
Jeśli zależy Ci głównie na oglądaniu filmów, Lenovo Tab M10 Plus ma świetny ekran i głośniki stereo. Można go kupić za ~1100 zł i wtedy zostanie Ci budżet na etui czy rysik.
Z mojego doświadczenia Mediatek w tabletach to nie jest najlepszy wybór. Lepiej dopłacić do Snapdragona 662/680, bo różnica w codziennej płynności jest zauważalna. Huawei MatePad 10.4 z Kirinem też jest ok, ale brak usług Google może być problemem.
Jeśli ekran jest dla Ciebie najważniejszy, to sprawdź Samsung Galaxy Tab A8 z IPS. Ma 10,5 cala, rozdzielczość Full HD i przyzwoitą baterię na 12 godzin. Działanie też płynne, chociaż procka nie ma super mocnego. Do rysowania możesz dokupić rysik.
Zastanawiałbym się nad Lenovo Tab P11. W cenie ok. 1300 zł dostajesz 11 cali, metalową obudowę, dobrą jakość dźwięku i ekran z Dolby Vision. Bardzo wszechstronny sprzęt do multimediów i pracy.
Próbowałem Xiaomi Pad 5, ale serwisy się grzeją strasznie przy dłuższym oglądaniu.
Jeżeli jednak zależy Ci na Androidzie i rysowaniu, brałbym Galaxy Tab S6 Lite. Ma w zestawie rysik S Pen i całkiem mocną specyfikację. No i ekran 10,4 cala da Ci fajną przestrzeń roboczą.
iPad 9. generacji często można wyrwać w promocji do 1500 zł. Świetnie sprawdzi się w multimediach, ma dostęp do Apple Pencil 1 gen, a iOS jest stabilny. Warto tylko mieć na uwadze, że złącze lightning jest wolniejsze.
U mnie podobny dylemat, czekam na opinie.
U siebie mam Tab A8 od pół roku i bateria trzyma mi 11h przy filmach.
Z androida Lenovo Tab P11 spoko wybór.
Też się nad tabletem zastanawiam, temat spoko.
Kupiłem iPada 9gen w promocji za 1400 zł i jestem zadowolony, choć czasami brak mi USB-C.
Podbijam, sam szukam czegoś w tym budżecie.