Potrzebuje jakiegoś niedrogiego transmitera bluetooth do samochodu bo chcę odtwarzać muzykę ze smartfona przez radio. Nie interesuje mnie zabawa w montowanie kabli, ma być po prostu plug & play. Zależy mi żeby dźwięk był czysty i bez trzasków, przyciski sterujące też by się przydały. Najlepiej coś w okolicach 50-100 zł. Macie może jakieś sprawdzone modele? 😊
Jaki transmiter Bluetooth do auta wybrać?
U mnie Nulaxy sprawdza się w każdym aucie, nawet jak jest zatłoczone miasto to muzyka chodzi bez przerwy.
Weź coś z aptX, różnica w brzmieniu jest wyczuwalna.
Chyba warto unikać tych za grosze z marketu, słyszałem, że się rozłaczają.
Zwróć uwagę na obsługę wielu urządzeń jednocześnie, jeśli czasami jeździsz z kilkoma telefonami. U mnie jest opcja szybkiego przełączania między dwoma sparowanymi smartfonami i to naprawdę ułatwia sprawę.
Testowałem model Xiaomi w trzech samochodach i działa wszędzie, jeżeli nie boisz się chińszczyzny to OK.
Szukam czegos najlepszego, ale patrze na budżet.
Też się nad tym zastanawiam, czekam na więcej opinii.
Da się też znaleźć transmitery z wbudowanym equalizerem i ekranem OLED, co ułatwia wybieranie stacji FM i sprawdzanie poziomu głośności. Oczywiście za takimi bajerami idzie trochę większa cena, ale dla komfortu czasem warto.
Jeśli masz nowsze auto z portem AUX to moim zdaniem lepiej zainwestować w kabel, ale jeśli nie, to sprawdzaj koniecznie poziom modulacji FM – niektóre transmitery mają duże zniekształcenia przy ciszej grającej muzyce.
Fajny temat, sam też szukam czegoś pod podobne potrzeby.
Szczerze to nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że wejście AUX byłoby pewniejsze.
Próbowałem parę modeli i najlepszy okazał się ten z dwoma portami USB i aptX, nie pamiętam marki ale kosztował około 80 zł.
Może ktoś z Was podzieli się dłuższą recenzją?
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Nulaxy ma lepszy zasięg niż Xiaomi.
Ja mam Nulaxy i spoko daje radę.
Wydaje mi się, że transmitery z aptX mają lepszą jakość, ale nie jestem pewien czy Twój telefon to obsłuży.
Warto też sprawdzić złącze ładowania – najlepiej żeby transmiter miał USB-C i osobno port do ładowania telefonu. Sam mam ten od Baseus, działa już pół roku i nic nie przerywa, cenowo wyszedł ok. Pamiętaj tylko, by ustawić w telefonie minimalną głośność i dopiero dostroić radio.
Podbijam, temat ciekawy.
Kiedyś kupiłem tani transmiter za 30 zł i non stop latał mi dźwięk, dopiero model Baseus stawia sprawę na nogi.