Potrzebuję pomysłu na prezent dla kumpla, który jest mega podróżnikiem i non stop przemierza różne kraje. Chcę coś praktycznego, co przyda mu się w trakcie wypraw, a nie kolejny gadżet leżący w szufladzie. Myślałem o powerbanku albo organizerze na kosmetyki, ale nie wiem, czy to nie oklepane. Zależy mi, by nie było drogo, max 100-150 zł. Macie jakieś sprawdzone pomysły? Co Wy kupilibyście komuś kto żyje w drodze? :)
Co byście podarowali zapalonemu podróżnikowi?
Organizer podróżny spoko sprawa
Kolega mój ogarnął też inteligentną butelkę termiczną – trzyma temperaturę 24h. Przydaje się i na trekkingu i w mieście.
Też się nad tym zastanawiam
Podbijam temat, sam szukam pomysłu
Chyba kiedyś słyszałem o jakimś składanym kubku, może to dobry prezent?
Może jakiś przenośny głośnik bluetooth
Polecam zestaw organizerów do walizki – tzw. packing cubes. Dzięki nim wszystko masz ogarnięte w plecaku a nie walają się skarpetki. Sam kiedyś kupiłem za 30 zł i serio ułatwia żywot w podróży.
Kupiłem bratu na urodziny powerbank solarny i od tamtego czasu nie narzekał, idealne do wyjazdów.
Z własnego doświadczenia polecam książkę z ciekawymi szlakami w Europie – on uwielbia planować podróże.
Mojej dziewczynie dałem organizer na kosmetyki do plecaka, była zachwycona bo już nic nie potłukła.
Dobry pomysł to adapter podróżny z USB, taki uniwersalny. Nigdy nie wiesz, jakie gniazdka spotkasz w Azji czy Afryce. Nieraz ratował mi skórę podczas wyjazdu.
Może powerbank z dużą pojemnością, przynajmniej 20000 mAh. Przydaje się w miejscach bez gniazdka a na trasie telefon czy GPS musi działać. Ja biorę Anker i sprawdza się już od roku.
Fajny wątek, czekam na rady
Ja bym dał powerbank, mega przydatny ;)
Wydaje mi się, że dobry będzie voucher na Airbnb, ale nie jestem pewien
Nie wiem czy to trafione, ale może jakaś karta przedpłacona na aplikację podróżniczą?