Potrzebuję pomocy przy życiorysie do wojska 😕. Ogólnie mam tam napisać dane, wykształcenie i doświadczenie, ale nie wiem czy coś jeszcze wkładać. Słyszałem coś o sprawności fizycznej i kursach wojskowych, ale nie mam pojęcia jak to sformatować. Czy ktoś już składał dokumenty i może podpowiedzieć, co dokładnie powinno być w sekcji „umiejętności”? Z góry dzięki za wskazówki :)
Jak ogarnąć życiorys do wojska?
Chyba lepiej jest nie pisać o żadnych niepotwierdzonych umiejętnościach, widziałem gdzieś że cenią szczerość, ale nie jestem pewien.
Składałem CV do WP rok temu i dodałem zdjęcie w mundurze, podobno to pomogło, bo rekruterzy lubią widzieć zaangażowanie. Najważniejsze, żeby było schludnie i bez zbędnych ozdobników.
W życiorysie do wojska kluczowe są dane osobowe (z PESEL), wykształcenie, przebyte kursy (np. pierwsza pomoc czy kurs obrony cywilnej) oraz informacje o aktywności fizycznej (sporty, zawody). W sekcji umiejętności możesz wpisać obsługę broni, prawo jazdy czy znajomość języków obcych. Całość przygotuj w czytelnym dokumencie PDF, czcionka 11–12 pkt i wyraźne nagłówki.
Ja wrzuciłem zwykłe CV + dopisałem że robię crossfit i przeszło bez problemu.