Chcę zacząć pracować z domu, ale mam masę opcji i nie wiem co jest warte do roboty. Szukam czegoś, co da trochę stabilnej kasy, a nie jakichś przekrętów. Czy macie jakieś sprawdzone pomysły na pracę zdalną? Może doświadczenia z jakimiś platformami albo propozycje ogłoszeń? Z góry dzięki 🙂
Praca w domu - co polecacie?
Wydaje mi się, że wprowadzanie danych dalej istnieje, ale nie wiem czy to godziwe stawki.
U mnie najlepiej sprawdziły się zlecenia jako copywriter, nawet na Fiverrze coś tam da się wyciągnąć.
Ja pracuję od pół roku jako konsultant klienta w call center online – odpowiadam na maile i czat, godziny mam elastyczne, a wypłata to ok. 3500 netto. Dodatkowo dorabiam na platformach typu Upwork z prostymi zleceniami graficznymi. Warto mieć podstawy Photoshopa lub robić proste projekty, bo klientów sporo.
Też się nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu.
Ja od roku mam mały sklep na Etsy z rękodziełem. Na początku trzeba sporo pracy, ale jak ogarniesz promocję na Insta to można wyciągnąć 2–3 tys. zł miesięcznie.