Planuję kupić telewizor 55 cali do salonu i zastanawiam się, na co zwrócić uwagę. Budżet mam w granicach 2500-3000 zł. Chciałbym, żeby miał dobrą jakość obrazu, niskie opóźnienia i fajny smart TV. Myślałem o Samsung Q60T albo LG Nano80, ale opinie różne. Macie może lepsze propozycje lub jakieś uwagi do tych modeli? :)
Jaki 55-calowy telewizor wybrać do salonu?
Ja mam LG z webOS i pilot jest super intuicyjny, no i Netflix w 4K chodzi bez zacięć.
Kupiłem niedawno Sony XH90 55 cali i jestem mega zadowolony, kolory żywe, input lag niski do grania.
Ja bym brał LG Nano80, spoko obraz i w miarę tanio.
u mnie Samsung chodzil bez zarzutu
Podbijam temat, też czekam na coś optymalnego.
Możesz też sprawdzić modele od Philipsa, mają fajne Ambilight jeśli Ci zależy na efektach.
Samsung Q60T ma świetną jakość obrazu jak na tę cenę, szczególnie pod kątem kolorów i kontrastu. Dodatkowo Tizen działa szybko, więc jeśli zależy Ci na płynności smart TV, to warto rozważyć. W tej półce cenowej jeszcze LG NanoCell 80 też się broni, ma dobrą lokalną kontrolę podświetlenia.