Zastanawiam się nad kupnem konsoli i nie mogę dojść do ładu z wyborem. Korci mnie PS4, bo są fajne exclusivy, ale z drugiej strony Xbox One ma Game Pass i chyba lepiej ogarnąć multimediami. Czy ktoś tu ma obie konsole albo porównywał je i może powiedzieć, która opcja jest lepsza na co dzień? Budżet mam raczej ograniczony, ale zależy mi na grach i dobrej wydajności. Będę wdzięczny za opinie i spostrzeżenia 🙂
PS4 czy Xbox One – co wybrać?
Xbox One spoko, Game Pass miodzio i masa gier za grosze
Wydaje mi się, że PS4 ma lepsze exclusivy, ale mogę się mylić
Obie konsole mają swoje zalety.
Kupiłem rok temu PS4 Slim i nie żałuję, gry działają super, a pad jest wygodniejszy niż na Xbox
Ciekawe, którą z tych dwóch byście wybrali
U mnie Xbox One padł po 2 latach, a PS4 nadal chodzi jak nowe
PS4 zdecydowanie, bo ekskluzywy robią robotę
Chyba tam Xbox One lepiej radzi sobie z multimediami niż Sony
Jeśli zależy Ci na jak największej bibliotece gier w cenie abonamentu, to Xbox One z Game Passem będzie trafnym wyborem. Mają tam setki tytułów, w tym nowe wydania od Microsoftu od razu w dniu premiery.
Ja bym brał PS4, bo więcej tych hitów solo 🙂
U mnie podobny problem, sam nie wiem co lepsze
Na PS4 masz świetne exclusivy jak Uncharted, God of War czy Horizon. Warto też sprawdzić, że Sony więcej inwestuje w single-player, a Xbox bardziej w usługi online i subskrypcje.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Game Pass to masa gier za niską cenę
PS4 bo więcej topowych tytułów wyłącznie tam
Na forach widziałem różne opinie, poczytaj jeszcze recenzje.
Sam miałem PS4 i powiem szczerze, że kupiłem mass effect trinity i gra chodzi super płynnie
Różnice sprzętowe są minimalne. Największą przewagę Xbox One ma dzięki Game Passowi, a Sony dzięki silnym tytułom ekskluzywnym. Zdecyduj więc, czy ważniejsze są dla Ciebie konkretne gry, czy abonament.
Ciężko powiedzieć jednoznacznie, zależy od gustu.
Wydaje mi się, że design PS4 jest bardziej kompaktowy i elegancki