Zaczęłam ostatnio rozglądać się za kubkiem niekapkiem dla mojego półrocznego synka i totalnie nie wiem, na co zwracać uwagę. Słyszałam, że są różne ustniki – silikonowe, twarde, słomkowe. Chciałabym coś, co naprawdę nie będzie przeciekać i da się łatwo czyścić. Może ktoś z was używa sprawdzonego kubka dla takiego malucha? Będę wdzięczna za porady :)
Jaki kubek niekapek dla półrocznego malucha wybrać?
Moja córka zaczęła pić z Tommee Tippee już w 6 miesiącu i była zachwycona. Z początku testowaliśmy darmowy próbnik od jakiejś apteki i totalna porażka, przeciekało chyba z każdego zakamarka, więc ostatecznie kupiłam ten konkretny model i jest spokój.
Ja mam MAM Trainer Cup i super się sprawdza, nic nie cieknie i synek ogarnia sam 😊
Przy 6-miesięcznym dziecku warto wybierać kubki z miękkim silikonowym ustnikiem, bo łatwiej opanować picie. Szukaj modeli z dwoma uchwytami, antypoślizgowym spodem i filtrem powietrza – wtedy mniej rozleje. Ja polecam Tommee Tippee First Sips, do tego wszystkie części można bez problemu myć w zmywarce i wyparzać.
Wydaje mi się, że kubek ze słomką może być za trudny na początek, ale nie wiem czy dobrze kombinuje. Może lepiej klasyczny ustnik?