Od jakiegoś czasu testuję różne maści i kremy na cellulit, ale jeszcze nic nie dało efektów. Czy ktoś może polecić coś, co faktycznie ujędrnia skórę i wygładza pomarańczową skórkę? Zależy mi na czymś dostępnym w drogerii, co nie spali portfela. Myślałam też o jakichś naturalnych opcjach. Może macie jakieś swoje topy?
Jaki krem na cellulit naprawdę działa?
Podbijam, bo sama szukam czegoś skutecznego.
Chyba warto też pić dużo wody, kremy same w sobie nie zdziałają cudów.
Też się zastanawiam nad tematem, wymienię tu w razie czego co sprawdzę.
U mnie podobny problem, ale nie wiem czy krem wystarczy.
Polecam też kremy z zieloną herbatą i kofeiną w formułach antycellulitowych – działają odwadniająco, wygładzają skórę. Przy regularnym stosowaniu efekty są stopniowe, ale trwałe.
polecam Balea firmę z DM, nie jest droga a działa.
Słyszałam sporo dobrych opinii o Ziaja Anti-Cellulite.
Ja bym brała Nivea Q10, bo przy regularnym wcieraniu jest ok.
Ja kupiłam Vichy CelluDestock i po miesiącu mam wyraźnie gładszą skórę, choć trzeba być konsekwentnym.
Moja koleżanka miała ten krem z Green Pharmacy, stosowała 6 tygodni i chwaliła, że łatwiej jej wejść w dżinsy.
Od siebie dodam, że robiłam też masaże bańką chińską i wtedy krem działał lepiej.
Ogólnie kremy to jedno, a masaż to drugie – używam rollera z igiełkami i potem wcieram kosmetyk ujędrniający. Różnica widoczna po kilku tygodniach, bo poprawia się krążenie.
U mnie mega działa balsam Eveline Slim Extreme – tanio i szybko widać poprawę.
Z mojego doświadczenia najlepiej sprawdza się krem z kofeiną i ekstraktem z alg morskich – warto wmasowywać go okrężnymi ruchami przez kilka minut, najlepiej dwa razy dziennie. Raz na tydzień dodatkowo robię peeling kawowy i widzę różnicę w elastyczności skóry.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kiedyś miałam coś z ruszczykiem i troche pomogło.
Też testuję kremy, ale ciągle bez szału.